Mat & Dryck

Våra matpaket

Husman

Detta är en två rätters måltid som vi serverar till lunch och vardagskvällar. Vi har gjort en österlensk tolkning av gamla klassiker, som närt generationer av fiskare. Rätter som schnitzel, köttbullar och fisk, i all sin rustika enkelhet, smakar fantastiskt om de tillagas med kärlek och bra råvaror. Vi använder riktigt smör och riktiga mejeriprodukter. Det finns alltid ett vegetariskt/ veganskt alternativ. Glassen görs på Kåseberga Glassfabrik, den är gjord på ren mjölk och grädde, utan tillsatser, och smaksatt med riktiga bär, frukter och vanilj.

Våra matpaket

Gourmet

Detta är en tre rätters meny, där vi inspirerats av Österlens många gårdar och de råvaror som odlats där i alla tider. Vi dukar upp till en meny med  fisk, kalv, anka, och tupp med närodlade grönsaker som är i säsong som t ex rovor, betor och sparris. Glassen görs på Kåseberga Glassfabrik, den är gjord på ren mjölk och grädde, utan tillsatser, och smaksatt med riktiga bär, frukter och vanilj.

Under sommar säsong finns vår sommarklassiker, vi serverar en härlig klassisk trerättersmeny precis som det ska vara, med hela Österlen som skafferi! Man sitter ute i vår vackra trädgård eller inne i vårt mysiga gårdshus.

Våra matpaket

Matkultur

Här ingår en fem rätters meny, inklusive dessert. Vi presenterar vi en avsmakningsmeny från Österlen. Vi har hämtat inspiration från naturen, från solen, värmen, kylan och vinden. Vi blandar kallt och varmt på nytt sätt. Detta är en meny för de nyfikna och matintresserade själarna. Vänligen notera att vid bokning av detta paket så kan vi inte ta hänsyn till allergier/specialkost. Går ni i bröllopstankar så tveka inte på att höra av er via mail för mer minformation.

Hotellfrukost

Gårdsfrukost

Vi använder få men närproducerade kvalitetsråvaror till vår frukostmeny. Vi bakar vårt eget bröd, nybakta Österlensbullar, danskt rågbröd och knäckebröd. Till det bjuder vi på egengjorda röror som hummus och makrill. Vi gör egen müsli och till det finns grekisk yougurt, akaciahonung, blåbär,  och mycket mycket mer. 

En gårdsfrukost hos oss ska ha det där lilla extra, det ska vara som det var att komma hem till farmor på helgen, som alltid bjöd på den mest himmelska av frukostar, säger Jonas Mårtensson, ägare av Kåseberga Gårdshotell & Spa.