Fantombild av vårt gårdshotell i Kåseberga, ditt hotell på Österlen.
Vår innergård med spa på Österlen

Varmt välkommen till ditt spa på Österlen!

Njut av det genuina lugnet i vårt spa på Österlen. Kåseberga Gårdshotell är platsen för att unna sig fridfull avkoppling och sköna spabehandlingar i en rustik skånsk miljö. Det vackra landskapet med ett brusande hav, stadiga klippor och böljande sand har inspirerat till en naturnära upplevelse även i spaet.

I våra spabehandlingar arbetar vi med rena och naturliga produkter från L:Bruket som har sina rötter i Varberg. De är baserade på vegetabiliska oljor, örter, salter och mineraler som ger den rustika och genuina känsla som ligger oss varmt om hjärtat. Härligt doftande av örtiga och blommiga eteriska oljor för produkterna tankarna till alla de vackra trädgårdar som finns på Österlen. Vi arbetar även med Comfort Zone, en skonsam serie för ansiktet.

Gott te att dricka på spa

Spapaket utan övernattning

Dags-Spa: Mellan klockan 10.00 och 14.00 
– Spatillgång
– Mjukgörande fiskpedikyr
– Kaffe/te samt en lättare fika
Pris: 295 kr/pers (för barn upp till 14 år 149 kr/barn)
Det finns även möjlighet att anlända tidigare och avnjuta vår goda frukost i samband med Dags-Spa
Pris: 400 kr/pers

Eftermiddags-Spa: Mellan klockan 14.00 och 18.00
– Spatillgång
– Mjukgörande fiskpedikyr
– Två-rätters middag, menyval informeras vid bokning (pris på val varierar)
Pris: från 495 kr per vuxen (för barn upp till 14 år 349 kr/barn)

 

Bokning av spa sker endast via mail eller telefon.

Dagspa i Kåseberga

Unna dig en skön stund för kropp och sinne på egen hand, eller med någon du tycker om, i trädgården. Vira morgonrocken runt dig och sätt foten i gräset, kliv ut i vårt spa på Österlen. I den härliga miljön finns ett rykande varmt spabad att sjunka ned i, och om du vill röra dig kan du ta några längder i den tillhörande jetstreampoolen. Njut av den djupgående värmen i bastutunnan eller sola på det välkomnande trädäcket.

Inne i Spalängan finns möjlighet för att boka flera rogivande behandlingar som du kan läsa mer om nedan. Till Mysvåningens dova ljus välkomnar vi dig och din kära för att sluta ögonen i mysiga sängar och drömma er bort i sann avslappning.

När ni vill slå er ned för att umgås, bläddra i en tidning och njuta är ni välkomna till trädgårdens Gårdshus. Där är det fri tillgång till iskallt vatten, kaffe eller te och lätta snacks som nötter.

Dagspa ingår för alla övernattande gäster, men är även öppet för att bokas av de som önskar en skön stund under bara några timmar. Kontakta oss via telefon eller mail. Vi kan inte garantera Dagspa alla dagar då det kommer att bokas i mån av plats.

Våra behandlingar

Massage av hand i Kåseberga

Massage

En välgörande behandling för kropp, sinne och hud. Massage främjar blodcirkulationen, gör huden fastare och lämnar både dig och dina muskler härligt avslappnade. Det är upp till din önskan om massagen ska vara uppfriskande djup eller rogivande mjuk.

Med mysigt varma vegetabiliska oljor masserar vi dig, och du kan välja bland olika dofter och egenskaper som passar just dig.

Stor spamassage (60 minuter – 750 kr) Massage av rygg, ben, armar, axlar och nacke. Skönt och välförtjänt!

Liten spamassage (30 minuter – 450 kr) Fokus kommer att ligga på ryggen, men du får gärna välja område efter dina behov och önskningar. En avslappnande stund enligt din önskan!

Ansiktsmassage: (30 minuter – 350 kr) Inledande ansiktsrengöring förbereder huden för en fantastiskt rogivande massage. Med fokus på ögonområde, panna och tinningar. Njut!

Sköna handdukar till spaet

Inpackning

Mera lera (60 minuter – 850 krBli penslad med mineralrik lera och insvept i plastlakan med värmande handduk. När inpackningen verkar får du en lätt ansiktsrengöring samt massage.Tvättas av med varma handdukar och slutligen smörjes huden in med sval lotion.

Alginpackning med tångskrubb (90 minuter – 1150 kr) En genuint lyxig behandling. Packas in i mineral- och vitaminrika alger, bli insvept i plastlakan och en härlig handduk. Få en frisk ansiktsrengöring och massage. Huden skrubbas sedan med nyskördade tångruskor i sann Kåseberga-anda och masseras med svalkande lotion.

Duscha och bli ren på spa på Österlen

Gör det själv – Spapaket

Köpes på plats – Innehåll kan variera

Lägg tiden åt sidan och ge dig själv eller din kära en lugn stund på egen hand. Fullända spavistelsen med ett behagligt paket av hårprodukter, ansiktsmasker, kroppsskrubb och lotion. Vårda kropp och själ i egen takt!

Kopp kaffe och fina naglar efter behandling

Härliga händer & Fina fötter

Härliga händer (30 minuter – 450 kr) Få händer härligt rengjorda med exfolierande skrubb. Klippning, filning och polering av naglar. Sedan en skön massage av underarm och händer.

Fina fötter (30 minuter – 450 kr) Doppa fötterna i ett skönt och rengörande fotbad för att sedan få dem skrubbade. Klippning och filning av naglar. Sedan en mysig massage av underben och fötter.

Kombinerat (60 minuter – 750 kr) Som ovan beskrivet i en extra rengörande och rogivande stund. Luta dig tillbaka och njut!

Skrubb för avslappning

Skrubb

Riktigt riv eller Milt och mjukt (60 minuter 750 kr) Välj i samråd med terapeut vilken skrubb som passar dig bäst, och gör dig redo för en ren och frisk känsla. Huden torrborstas för att sedan milt eller med riv skrubbas bit för bit. Torkas sedan av med varm handduk. Slutligen masseras du varsamt med en svalkande lotion.

Ren rygg (30 minuter – 550 kr) Få ryggen fräsch, frisk och rengjord med saltskrubb. En rensande mask smörjs ut över ryggområdet och torkas sedan av med varma handdukar. Behandlingen avslutas med att en svalkande lotion stryks över ryggen under massage.

Glad kvinna med rent ansikte efter spa

Ansiktsbehandling

I ansiktsbehandlingar använder vi oss av det italienska Comfort Zone. Fritt från silikon, parabener, mineraloljor och konstgjorda färgämnen. Science with a soul!

Bris (30 minuter – 550 krRengöring anpassad efter dig följs av en härlig peeling av ansiktet. Därefter en skön ansiktsmassage och välgörande mask. Avslutande kräm eller olja. Friskt och skönt!

Vind (60 minuter – 750 kr) Få ansiktet extra fint och fräscht! En anpassad rengöring, peeling och återfuktande inpackning med hjälp av varm handduk. Akupressur och massage gör dig underbart avslappnad och sedan avslutas det hela med en välgörande mask och kräm eller olja.

Storm (90 minuter – 950 kr) Njut av en extra lång och utförlig rengöring av ansikte, hals och bröstparti. Följt av en skön peeling, återfuktande inpackning med varma handdukar, massage av händer och underarmar samt akupressurmassage. Sedan masseras alla fokusområden och även axlar för att avslutas med en välgörande mask och kräm eller olja. Underbart!

Fötter i havet

Fiskpedikyr

– Ingår i våra spapaket/hotellvistelse

Vad sägs om att prova fiskelyckan i Kåseberga?

Bygdens historia med flitiga fiskare inspirerade oss till denna allt mer populära behandlingsform som en del av vårt spa. Att inkludera fisken som betytt och betyder så mycket för Kåseberga känns både som en självklarhet och en ära.

Så doppa fötterna i vattnet, slappna av och låt fiskarna ge dig friska och välvårdade fötter på ett naturnära vis. Fiskarna är tandlösa och suger försiktigt upp dina döda hudceller, och det kommer för dig att upplevas som en unik mjuk massage. Boka behandlingen med dina nära och kära för en avslappnande upplevelse tillsammans.

Kontakta vår spaterapeut

Om du vill boka in en skön stund eller ställa frågor kring behandlingarna är du varmt välkommen att kontakta Sabina!

Kan du inte bestämma dig för vilken behandling som lockar mest? Boka då 30, 60 eller 90 minuter så avsätter vi tiden för dig och rådgör om den perfekta behandlingen på plats. Tänk på att prata med spaterapeut redan vid ankomst.

Att beakta

Vid din hotellvistelse ingår tillgång till vårt sköna spa. Om du vill njuta lite extra med en spabehandling ser vi gärna att du bokar detta i samband med bokning av hotellrum.

Väl på plats ber vi dig att komma i god tid innan bokad spabehandling, för den bästa upplevelsen. Avbokning sker 24 timmar innan avsatt tid. Vid senare avbokning debiteras behandlingen till fullo.

Badrock, handduk och badtofflor finns på plats och lånas under din vistelse hos oss.

  • Duscha ordentligt med tvål innan bastu och bad
  • Medtag egna badkläder att bära
  • Lämna gärna mobilen på rummet, detta är en plats för total avkoppling.

Lugn och ro i spaet

Alla är varmt välkomna till vårt hotell, men för att värna om ett genuint lugn i spaet finns det en åldersgräns på 15 år, förutom mellan 09.00 till 11.00 då även de mindre är välkomna! Det finns nljlighet att ankomma tidigare på ankomstdagen för att även dem små ska få möjlighet att besöka vårt spa. Kontakta oss om ni har några funderingar!

Kom ihåg att vi ändå alltid önskar stillhet och att blöjbarn tyvärr inte får vara med i poolerna.

Vi kan alltid erbjuda barn under 15 år behandling i 20 minuter med målsmans sällskap för 295 :-

Varmt välkommen till lugnets spa på Österlen!